Nieuw zorgloket ondersteunt oudere en mindere mobiele inwoners van Gistel

Op 19 juni 2014

Het zorgloket in het lokaal dienstencentrum ‘de Zonnewijzer’ (Bruidstraat 9) is een nieuw informatiepunt waar klanten terechtkunnen met alle vragen aangaande de ‘zorg-dienstverlening’ van het OCMW van Gistel. Het gaat om een proefproject dat later zal worden geëvalueerd.

N-VA Gistel is dit project alvast erg genegen en wil in de toekomst de uitbouw van het zorgloket verder blijven ondersteunen.

“Ouderen geven dikwijls te kennen niet op de hoogte te zijn van bepaalde dienstverleningen van het OCMW. Veelal weten ze ook niet waar ze terecht kunnen met al hun vragen. Het zorgloket bereikt een grotere doelgroep en biedt een bijkomende dienstverlening en ondersteuning voor ouderen en minder mobiele mensen in onze stad. Een groep van mensen die vaak aangewezen zijn op extra ondersteuning en hulp om zelfstandig te kunnen blijven wonen.”

Het zorgloket is elke werkdag open van 8u30 tot 12u00 en telefonisch te bereiken op het nummer 059 27 06 60. Mailen kunt u naar thuiszorg [at] ocmwgistel.be.

“Alle vragen inzake poets- en klusjesdienst, assistentiewoningen, minder mobielen centrale, maaltijden, activiteiten lokaal dienstencentrum, e.a. worden beantwoord aan het zorgloket. Indien nodig kan er doorverwezen worden naar de verschillende OCMW-diensten voor verdere uitleg en opvolging” besluiten de N-VA.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is