343.800 euro Vlaamse subsidie voor vaccinatiecentrum Zomerloos

Op 23 januari 2021

De Vlaamse regering maakt ruim steun vrij voor de vaccinatiecentra. Zo wordt er voor de werking in zaal Zomerloos in Gistel in totaal 343.800 euro subsidie voorzien door de Vlaamse regering. Dit vernam Gistels N-VA gemeenteraadslid Conny Dierendonck van Vlaams Minister president Jan Jambon.

Gemeenteraadslid Conny is zelf spoedverpleegkundige in AZ Damiaan en vecht zelf al een heel jaar in de frontlijn tegen corona. Conny meldde zich eveneens als vrijwilliger om te helpen bij de inentingen in onze eerstelijnszone. Conny Dierendonck: “In de zorgsector kijken we heel erg uit naar deze vaccinatie campagne. Het is de enige manier om onze sector op adem te laten komen na een bijzonder hectische periode.”

De Vlaamse regering maakt in totaal 65 miljoen euro vrij voor de 95 gemeenten die zo’n vaccinatiecentrum inrichten. In onze hulpverleningszone is er ook 400 800 euro voorzien voor het vaccinatiecentrum in Torhout. De subsidie dient voor de kosten verbonden aan de accommodatie, inrichtingen, uitbating en niet medisch personeel.

Conny Dierendonck: “Hoewel het dreigt een nadeel te zijn voor de opstart van ons cultureel leven later dit jaar, is het bijzonder goed dat het vaccinatiecentrum voor Gistel, Oudenburg en Ichtegem in zaal Zomerloos wordt ingericht. Het kan de vaccinatiegraad van de Gistelnaar alleen maar positief beïnvloeden.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is