Doelgerichte aanpak doet het aantal jonge leefloners in Gistel met 16 procent dalen

Op 21 maart 2016, over deze onderwerpen: Sociaal beleid (OCMW)

 

 

Het aantal leefloontrekkers jonger dan 26 jaar is de voorbije drie jaar in Gistel met maar liefst 16 procent gedaald. Van alle leefloners in Gistel waren vorig jaar 30,44 procent jonger dan 26 jaar. In 2012 bedroeg dit aandeel nog 46,67 procent. Toen een uitzonderlijk hoog cijfer voor een relatief kleine gemeente als Gistel en bovendien meer dan 14% boven het nationaal gemiddelde van 32,24%.

N-VA Gistel reageert verheugd op deze positieve trend: “Sinds de aanvang van de nieuwe legislatuur in 2013 staat de N-VA garant voor een doorgedreven en intensief activeringsbeleid van rechten en plichten. Het hoge aantal jonge leefloners in onze stad was een belangrijk werkpunt dat doelgericht aangepakt moest worden. Een strikte opvolging en benadering van deze soms complexe dossiers is hierbij essentieel. Het GPMI (Geïndividualiseerd Project voor Maatschappelijke Integratie) is voor onze fractie geen vodje papier maar een bindend contract. In het begeleidingstraject en de zoektocht naar een job moeten afspraken nageleefd worden. Deze aanpak werpt zijn vruchten af en zorgt voor een significante en structurele daling van het aantal jonge leefloontrekkers in Gistel.”

“De middelen brengen naar diegenen die het echt nodig hebben blijft één van onze stokpaardjes. Jonge mensen hebben nog een gans leven voor zich. De enige uitweg uit de armoede is de weg naar een geschikte job. Iedereen van goede wil zal blijvend ondersteund worden. Zij die de hangmat verkiezen boven de werkvloer moeten kordaat op hun plichten worden gewezen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is