Dorpskernvernieuwing Snaaskerke van start

Op 13 augustus 2019
Dorpskernrenovatie Snaaskerke

In Snaaskerke is de dorpskernvernieuwing gestart. De schop zit eindelijk in de grond. Maar daarnaast is er ook een studie lopende voor een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor de dorpskern van Snaaskerke. Dit RUP zal bepalen welke bebouwing er in Snaaskerke in de toekomst zal worden toegelaten.

Al in het najaar van 2018 werd een vergadering belegd voor dit nieuw RUP. Na consultatie van de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening werd beslist om de oefening te hernemen. Het RUP werd toen beperkt tot zone die omringd wordt door de dorpsstraat. Dat zijn de contouren van het oude BPA Snaaskerke centrum.

Er is intussen beslist om de contouren van het nieuwe RUP uit te bereiden tot de volledige dorpskern. Er wordt alleen Uitzondering gemaakt voor verloren kost en de zone van RUP activiteiten strip Snaaskerke.

In dit nieuwe RUP zal bepaald worden welke bebouwing er binnen deze zone mogelijk wordt gemaakt. Er wordt daarvoor een procedure opgestart waarin verschillende inspraakmomenten voor de bevolking voorzien zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is