Gistel kiest voor diervriendelijk zwerfkattenbeleid

Op 27 oktober 2019

Op initiatief van schepen van Dierenwelzijn Wim Aernoudt kiest Gistel ervoor om actief in te zetten op een diervriendelijk zwerfkattenbeleid. “We hechten veel belang aan een goede opvolging en diervriendelijke behandeling van de zwerfkatten in Gistel. Tegelijk willen we vermijden dat hun aantal door voortplanting nog toeneemt”, vertelt schepen Aernoudt.

“Om te beginnen worden de katten op een diervriendelijke manier gevangen”, gaat de schepen verder. “Dat gebeurt door technisch personeel van de gemeente en door vrijwilligers. Gistel kan gelukkig rekenen op een sterke en gemotiveerde vrijwilligersploeg, die mee een krachtdadig beleid mogelijk maakt.”

Samenwerking met het Blauwe kruis

“Daarna onderzoeken we of de gevangen katten te socialiseren zijn. Zijn ze voldoende tam, dan dragen we ze over aan het Blauwe Kruis. Met die organisatie sloten we een nieuwe overeenkomst af. Zwerfkatten die echt wild zijn, worden door een Gistelse dierenarts onderzocht. Zijn ze ziek, dan laten we ze inslapen. Gezonde dieren worden gesteriliseerd of gecastreerd. Vervolgens laten we ze weer vrij in Gistel. Vinden we in Gistel een overleden kat, dan geven we de eigenaars de kans om het dier te komen identificeren en afscheid te nemen.”

Hebt u een vraag of een melding voor de Gistelse vrijwilligers die zich inzetten voor de zwerfkatten? Of wilt u misschien uw hulp aanbieden of een gift doen? Neem dan contact op met hun werkgroep via de Facebookpagina Zwerfkatjes Gistel.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is