Gistel ontvangt Bart De Wever

Op 28 maart 2012

Bart De Wever in Zomerloos  op 22 maart 2012


Flitsen van de talrijk opgekomen persfotografen maakten rond 20u30 duidelijk dat Bart De Wever er was. Een ovatie bij het binnentreden van zaal  Zomerloos, schitterend gevuld met 700 geïnteresseerden, gaf aan dat de sfeer meteen goed zat.

Na een inleiding van arrondissement voorzitter Rony Anseeuw stak de algemeen voorzitter van N-VA van wal. Hij nam een geboeid publiek mee naar de kern van het Belgische probleem. Aan de hand van drie thema’s die de Belgische blokkering illustreren, migratie, justitie en sociaal-economisch beleid, schetste hij heel duidelijk wat er verkeerd loopt.

Vlaanderen wil een ander beleid, zeker op deze thema’s. Het gevoerde open grenzen beleid wordt in Vlaanderen niet gesmaakt. De hervorming van justitie blijft al jaren steken in goede voornemens aan Vlaamse kant. En het sociaaleconomisch beleid in Vlaanderen dreigt door deze belastingregeling te verzanden in oud socialistische recepten die de economie in Wallonië al jaren fnuiken.

Dit alles wil Vlaanderen bij overgrote meerderheid niet en de Vlaamse kiezer zegt dat ook zeer duidelijk bij elke verkiezing. Toch krijgen we steeds weer een regering die het omgekeerde doet, van wat de Vlaming wil. Hoe kan dit?

De Vlaamse kiezer wil het, bij grote meerderheid, inderdaad anders. De Waalse kiezer daarentegen houdt bij grote meerderheid vast aan de huidige recepten. Vandaar het succes van een oud socialistische partij als de PS in Wallonië. De mechanismen (twee derde en dubbele meerderheden,…) ingebouwd in de Belgische structuren zorgen ervoor dat de taalgroep, die bij grote meerderheid, die wetten wil veranderen dat niet kan zonder de andere taalgroep daar in meerderheid mee instemt.

Waalse politici blijven meester van dit spel zolang ze voldoende partijen vinden in Vlaanderen (CD&V, open-VLD, Spa ) die uiteindelijk toegeven en in dat beleid willen meestappen. Partijen die daarmee de wil van veel van hun eigen kiezers negeren. Dit leidt tot de grootse en snelste omwenteling in de politiek geschiedenis van Vlaanderen. Daarom blijft N-VA groeien en daarom moet de N-VA ook de gemeenteraadsverkiezingen winnen.

Het is indrukwekkend hoe één man in een monoloog van anderhalf uur, over politiek dan nog, 700 mensen kan boeien. Buiten één stem kon je in dat anderhalf uur een speld horen vallen.

Na talrijke vragen uit het publiek gaf afdelingsvoorzitter Wim Aernoudt, in zijn slottoespraak aan dat de Gistelse afdeling bij deze gemeenteraadsverkiezingen resoluut mikt op groei. Hij bedankte Bart De Wever voor zijn komst naar Gistel. Schepen Erwin De Clercq overhandigde, als attentie van de Gistelse afdeling, 4 boekenbonnen van de Standaard boekhandel voor Hendrik, Katrien, Simon en Liesbet, de vier kinderen van Bart De Wever.

Iedereen die heeft meegewerkt aan het groot succes van deze avond wordt van harte bedankt, niet in het minst het talrijk opgekomen publiek.

Afdelingsvoorzitter
Wim Aernoudt

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is