Minister Weyts investeert € 246.697,56 in Gistelse scholen

Op 24 augustus 2020, over deze onderwerpen: Jeugd (+ onderwijs)

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 246 697,56 in Gistelse scholen. “Leerlingen en leerkrachten keren na een welverdiende zomervakantie weer naar de klas. Meer dan ooit is gebleken dat een veilige en comfortabele schoolinfrastructuur broodnodig is”, zegt Weyts.

Onderwijsminister Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. In totaal investeert Weyts 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Deze investeringsgolf komt ook Gistel ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 246.697,56 in Gistel. Concreet gaat het om een renovatie van de didactische leskeuken in het Sint-Godelievecollege en een nieuwbouwproject/verbouwingswerken in de Vrije Basisschool Gravenbos.

“Het is niet omdat de klassen en schoolgebouwen tijdens de zomer leegstaan dat we niet verder bouwen aan de toekomst”, zegt minister Weyts. “Het is voor leerlingen en leerkrachten eens zo fijn dat zij het nieuwe schooljaar kunnen starten in kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur.” 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is