Parkeerbeleid, parkeerduur.

Op 15 mei 2011

Nu kan je overal zo lang parkeren als je wil. De uitzonderingen zijn echter de markt waar je 2 uur mag parkeren en de Hoog- en Stationstraat waar 1 uur toegelaten is. Het bestuur denkt op dit moment na over dit beleid.

N-VA Gistel afdelingsvoorzitter Wim AernoudtDit naar aanleiding van de opening van de parking achter De Post. Op die laatste parking zou een parkeerduur tot 3 uur toegelaten worden misschien zelfs 4 uur. In de Hoog- en Stationstraat is dat 1 uur. Op de markt zou het kunnen verlaagd worden naar 1 uur. De parking in de Wilgenlaan is nu onbeperkt. Misschien moet deze laatste ook teruggebracht worden naar bvb 3 uur zoals De Post parking. 

Het moet de bedoeling zijn om voor elke parkeerbehoefte een passend aanbod te creëren. Een overleg met alle betrokkenen is daarvoor nodig. En de moed om later op een nu gemaakte keuze terug te durven komen. Want het zal hoe dan ook voor een deel een gok zijn. We kennen de impact van het bewegwijzeren van alle parkings bvb nog niet.

Het is in elk geval niet goed om aan elke parking een eigen parkeerduur toe te kennen. (bvb 1 uur in de Hoogstraat, 2 uur op de markt, 3 uur achter De Post, 4 uur in de Wilgenlaan). Wie geraakt daar nog aan uit?  De toegelaten parkeerduur (naast onbeperkt) beperken tot 2 toegelaten periodes lijkt mij het beste. Maar hoelang waar, zal voorwerp van overleg zijn.

Wim Aernoudt

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is