Persbericht 6 september 2018

Op 6 september 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018
Groepsfoto

N-VA lijst gemeenteraadsverkiezingen 2018.

Het afdelingsbestuur van N-VA Gistel kan met enige trots haar 23 kandidaten voorstellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018.

Er werd bewust gekozen voor heel wat nieuwe en ook jonge gezichten. Zo komen er 14 (61%) op de 23 kandidaten voor de eerste maal op voor de gemeenteraadsverkiezingen in Gistel. Als vernieuwing kan dit toch tellen. Deze nieuwe mensen kregen van het bestuur de kans om prominente plaatsen in te nemen. Zo zijn de plaatsen 2 – 3 – 6 – 7 en de lijstduwer nieuwkomers. Er zijn 6 kandidaten (27%) jonger dan 35 jaar. De lijst is tevens een weerspiegeling van de maatschappij met kandidaten uit alle lagen van de bevolking.

Onze lijst is tot stand gekomen in de meest serene sfeer en alle kandidaten hebben zich akkoord verklaard om als “team” campagne te voeren.

We zijn volop bezig met onze huis aan huis bezoeken en wensen met onze drie grote speerpunten mobiliteit – leefomgeving en communicatie het verschil te maken. Deze drie speerpunten kunnen sedert 25 juli, bij middel van een filmpje, reeds bekeken worden op onze Facebookpagina lang voor andere partijen deze pijnpunten ook hadden ontdekt.

We zijn tevreden met heel wat realisaties van het huidige bestuur. De inbreng van onze schepen Gilbert Beirens is daar zeker niet vreemd aan.

Maar onze drie speerpunten, waar we binnen de huidige meerderheid steeds aandacht hebben voor gevraagd maar weinig gehoor voor kregen, herhalen we nu.

MOBILITEIT en VEILIGHEID: Er moet een oplossing komen voor het zwaar en doorgaand verkeer door de stadskern. Dit zal moeten gebeuren met medewerking van de Vlaamse overheid. We denken als partij goed geplaatst te zijn om dit te realiseren. Snelheid moet aan banden worden gelegd en de pakkans moet verhogen. Schoolomgevingen moeten veiliger worden zowel voor het kind als voor diegenen die de kinderen naar school vergezellen. Camera’s met nummerplaatherkenning moeten zorgen voor een veilige stad. Voetpaden moeten overal gebruiksvriendelijk worden gemaakt voor rolstoelgebruikers.

LEEFOMGEVING: Alle inwoners hebben recht op een propere en veilige leefomgeving. Voetpaden, fietspaden en rijwegen dienen daarom beter onderhouden. Plantsoenen en groenzones dienen zoveel mogelijk, door o.a. bodembedekkers, onkruidvrij gehouden gezien de huidige wet op gebruik van onkruidverdelgers.

COMMUNICATIE: De inwoners van Gistel, Moere, Snaaskerke en Zevekote hebben recht op een snelle en correcte informatie. Wegenwerken, milieubezoedeling, gevaarlijke omstandigheden e.d. dienen correct gecommuniceerd en dit huis aan huis en niet alleen via een Facebookpagina of website. Dit betekend niet dat de digitale informatie moet worden verlaten, integendeel. In iedere deelgemeente dient een contactmogelijkheid voorzien waar de inwoners terecht kunnen met vragen.

Daarnaast zijn er nog zovele andere actiepunten vermeld in ons programma. Wie hier meer informatie over wenst kan steeds terecht op gistel [at] n-va.be.

En tenslotte, het afdelingsbestuur is fier op haar lijst en haar programma. We zijn er zeker van dat onze partij een meerwaarde kan betekenen in een volgende bestuursmeerderheid. Daarvoor vragen we de steun van de kiezers.

Het afdelingsbestuur.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is