Subsidies voor noodwoningen in Gistel

Op 11 december 2020
Gebouw in de Bruidstraat 11 te Gistel

71 571,34 euro voor Gistel voor de realisatie van noodwoningen

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Wonen, kent aan 73 projectvoorstellen een totaal van 11.026.338,72 € euro aan subsidies toe voor de realisatie van noodwoningen.

In juni 2020 werd een eerste projectoproep voor noodwoningen in Vlaanderen gelanceerd. Met deze projectoproep wordt het bouwen, kopen, renoveren en inrichten van (al dan niet bestaande en/of verplaatsbare) noodwoningen gestimuleerd. Het Vlaamse Gewest neemt 50% van de kosten voor zijn rekening.

Via deze cofinanciering worden lokale besturen ondersteund bij de herhuisvesting van gezinnen en alleenstaanden die bijvoorbeeld door een ongeschikt- en/of onbewoonbaarverklaring of een uithuiszetting hun woning dienen te verlaten.

Een noodwoning biedt een tijdelijke woonoplossing als antwoord op een plotse of urgente materiële woonbehoefte. Het verblijf is beperkt in duur en gericht op doorstroming naar een duurzame woonoplossing.

Geïnteresseerde lokale besturen konden tot 15 oktober 2020 een projectvoorstel indienen. In totaal werden 73 projectvoorstellen weerhouden door het beoordelingscomité, waaronder ook het project van Gistel voor een subsidie van 71 571,34  euro.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is