Wijzigingen aan afvalbeleid tijdens eindejaarsperiode

Op 17 december 2020

Voor de eindejaarsperiode hebben we voor de afvalophaling en -inzameling in Gistel een aantal regelingen getroffen. Er is uiteraard geen afvalophaling op vrijdag 25 december (Kerstmis) en vrijdag 1 januari (Nieuwjaar) De ophalingen zijn aangepast aan de omstandigheden.

Zoals op de afvalkalender staat, wordt het restafval opgehaald op donderdag 24 december en 31 december. Enkel tijdens de kerstvakantie mag je dus je afval buiten zetten op woensdagavond. PMD en papier en karton wordt dan weer opgehaald op woensdag 30 december. Dus mag je PMD en papier en karton buiten zetten op dinsdagavond 29 december.

Ook het containerpark hanteert aangepaste openingsuren. Het containerpark is tijdens de kerstvakantie gesloten op donderdag, vrijdag en zaterdag. Waardoor de opening van het containerpark beperkt is tot dinsdag en woensdag (dinsdag 22 december, woensdag 23 december, dinsdag 29 december en woensdag 30 december). Het containerpark is uitzonderlijk ook open op woensdagvoormiddag.

Schepen Wim Aernoudt: “In de Heyvaertlaan wordt bij de ondergrondse glascontainers ook een extra glasbol geplaatst. Die zal goed van pas komen tijdens en na de feestdagen. Samen met het personeel van het containerpark en de afvalophalers wens ik u allen fijne en veilige feestdagen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is